Собствениците на 169 пострадали имота от  наводнените карловски села Богдан,

...
Собствениците на 169 пострадали имота от  наводнените карловски села Богдан,
Коментари Харесай

Изплатиха 960 800 лева на пострадали от наводненията в карловските села

Собствениците на 169 потърпевши парцела от  наводнените карловски села Богдан, Слатина и Каравелово към този момент получиха полагащите им се средства в размер на 960 800 лв. от събраните дарения. Това оповестиха от локалната администрация. След бедствието от 2 септември община Карлово  разгласи дарителска акция, в която до 2 декември са постъпили 1 780 627.08 лева
Прочетете още
В локалната администрация са подадени 179 заявки за приемане на разпределените с решение на Общинския съвет 1 498 941 лева Направени са преводи по 169 от тях.

10 от заявките не са окомплектовани с всички изисквани документи и се изчаква тяхното показване. Изплатени са избраните от Общинския съвет суми на притежателите на 5 потърпевши парцела от първа група, 10 от втора група, 125 от трета група и 29 от четвърта група. 

Стана известно, че от 12 декември Българският Червен кръст (БЧК) стартира даването на финансова помощ за най-пострадалите семейства от наводненията в селата в община Карлово. Средствата ще се изплащат в клоновете на „ Български пощи “.
Заявления за финансово подкрепяне може да се подават и в идващите дни в кметствата на селата Каравелово, Слатина, Богдан, Христо Даново и Войнягово, като документите се подават от притежателите на засегнатите парцели.

По 940 лева помощ ще получат 390 семейства, които до момента са подали заявление.

Средствата от 581 000 лева са предоставени от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец по линия на Фонда за неотложно подкрепяне при бедствия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР